Françoise Pauluis

Hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden vind ik uiterst intrigerend. Als kind wilde ik medicijnen gaan studeren, maar het werd taalkunde om met doven onderzoek te doen naar de Nederlandse Gebarentaal. Daarna werkte ik in de terminale zorg en ben ik mij gaan omscholen tot lichaamsgericht therapeut met als specialisme trauma uit de kindertijd.

Focus in mijn werk ligt niet op het probleem maar op daar waar heling mogelijk is. Dat is altijd in het huidige moment, in een veilige omgeving waar je emoties kunt voelen, lichaamssensaties en gedachten kunt waarnemen. Vandaar dat ik veel aandacht besteed aan meditatie en wat er tussen ons gebeurt, in het contact.

Ik werk met het zelfregulerend vermogen van het lichaam en vanuit het vertrouwen dat ieder mens de kracht heeft om zijn eigen weg te ontdekken en te volgen. Anderen hierin een tijdje te mogen begeleiden geeft mij veel voldoening. 

Na enkele operaties vlak na mijn geboorte en een gipsbed- en korset-verleden ben ik elke dag opnieuw dankbaar dat ik nu kan bewegen en nu gezond ben. Door de opleidingen en therapieën die ik volg ben ik in de loop der jaren het leven meer gaan leven, in die zin dat ik nu veel meer voel dat ik daadwerkelijk leef! 

In 2001 startte ik mijn praktijk en sindsdien ontwikkel ik mijn eigen stijl met behulp van verschillende methodieken en theorieën. Zie onder de Links voor mijn opleiding en inspiratie. Ik ben aangesloten bij de SBLP, de Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie en de RBCZ, Register Beroepsbeoefanaren Complementaire Zorg. De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) heb ik geregeld bij CAM COOP onder nummer: SBLP 22077002. 

De zee is een geweldige hulpbron voor mij. Ik woon er vlakbij en ga er regelmatig naartoe om mezelf op te laden. Ik beoefen sinds ruim 20 jaar yoga en meditatie. 

Mijn visie:
Zonder empathie en aandacht voor het huidige moment, heeft geen enkele vorm van therapie kans van slagen. Hiervoor is veiligheid, geduld en vertrouwen essentieel.


'Geef me zeven levens, zeven levens en ik leef ze allemaal'
Huub van der Lubbe


 
 
 

Zonnebloemstraat 193 | 2565 RT Den Haag | info@movivre.nl | KvK: 27244100 | tel. 06-15448262 | © 2018